O warsztacie

Poznaj świat kuchni indyjskiej

Każdy, kto choć raz jadł w restauracji indysjkiej z pewnością miał okazję spróbować kultowego serka Paneer. Jest to nasz flagowy produkt, który znajdziesz w lodówce większości indyjskich domów. Teraz i Ty możesz go sobie robić w domu bo udowodnię Ci, ze nie jest to tak trudne a sądzę, że gra jest warta świeczki! Co poza serkiem? Dal Makhani czyli klasyk indyjskich restauracji. Do tego jeszcze m.in ryż, przekąska i cała gama intensywnych przypraw! Zapewniam. Będzie pysznie!!!

Tapi Sharma

Najlepszy sposób zachowania zdrowia – nie jeść, gdy się nie chce i przestać jeść, gdy jeszcze jest chęć do jedzenia

Sadi z Szirazu

Główne atrakcje

Poznaj świat kuchni indyjskiej

Wyjątkowe doznania kulinarne

którymi zapewniam, że będziecie zarażać swoich domowników

Poznacie magię indyjskich przypraw

jak ich używać by nie przesadzić i by wspierały nasz organizm

Bliżej poznacie kulinarne Indie

czyli z jakimi modyfikacjami diety wegetariańskiej spotkacie się w Indiach?

Miło spędzicie czas

wśród kulinarnych freeq'ow i wzajemnie wymienimy się pozytywną energią

Program warsztatu

Zrób z jedzeniem więcej

Wstęp
Zapoznamy się, żeby szybko rozluźnić atmosferę, a później opowiem Wam trochę co i jak będziemy robić przez najbliższe godziny
Potrawa I

Serek Paneer – Podstawa większości indyjskich dań

Potrawa II

Onion Bhaji – placuszki cebulowe smażone na głębokim tłuszczu

Potrawa III

Dal Makhani – Czarna soczewica w aksamitnym śmietanowym sosie 

Potrawa IV

Kadai Paneer – Skoro zrobiliśmy serek to teraz warto go wykorzystać 😀 Szybka potrawa, którą w domu będziecie mogli dowolnie modyfikować

Potrawa V

Veg Pulao – Do powyższego menu warto przygotować sobie ryż. Ale tym razem go trochę urozmaicimy, żeby nie wiało nudą! 

Prowadzący

Skontaktuj się z nami

Tapinder Sharma

Tak się nazywam. Dla przyjaciół po prostu Tapi. Jestem Hindusem z pochodzenia, Polakiem z wyboru. Właścicielem sieci restauracji GANESH. Myślę, że doskonale radzę sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaję jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze. Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.

Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.

Zarezerwuj miejsce

Zapisy zamykamy za

  • 00Dni
  • 00Godz
  • 00Min
  • 00Sek

Warsztaty kulinarne "Południowe Indie"

Kiedy?

Cena:

250 PLN

TapiGotuje

Kontakt

Skontaktuj się z nami

Masz pytania?

Masz do mnie pytanie?

Chcesz zorganizować wegetariańskie warsztaty kulinarne dla swoich pracowników lub większej grupy znajomych? Może po prostu chcesz dołączyć do jakiejś grupy na wspólne gotowanie? Masz propozycję współpracy? Zachęcam do kontaktu!