O warsztacie

Poznaj świat kuchni indyjskiej

Indie to ogromny kraj! Są jednak dania, które możecie spotkać w każdym jego rejonie, a jak nie – to na pewno będą potrafili je Wam zrobić 🙂 Zapraszam na naukę basic’owych dań, które możecie znać z indyjskiego domu, restauracji czy też programów kulinarnych. Na zajęciach dużo rozmawiamy o moim kraju więc będziecie też mieli okazję podpytać o tematy, które Was ciekawią. Zachęcam do spędzenia kilku godzin w grupie gastrofeeq’ów, którym nie zawsze prawidłowo ugotuje się ryż 😀

Tapi Sharma

Najlepszy sposób zachowania zdrowia – nie jeść, gdy się nie chce i przestać jeść, gdy jeszcze jest chęć do jedzenia

Sadi z Szirazu

Główne atrakcje

Poznaj świat kuchni indyjskiej

Wyjątkowe doznania kulinarne

którymi zapewniam, że będziecie zarażać swoich domowników

Poznacie magię indyjskich przypraw

jak ich używać by nie przesadzić i by wspierały nasz organizm

Bliżej poznacie kulinarne Indie

czyli z jakimi modyfikacjami diety wegetariańskiej spotkacie się w Indiach?

Miło spędzicie czas

wśród kulinarnych freeq'ow i wzajemnie wymienimy się pozytywną energią

Program warsztatu

Zrób z jedzeniem więcej

Wstęp
Zapoznamy się, żeby szybko rozluźnić atmosferę, a później opowiem Wam trochę co i jak będziemy robić przez najbliższe godziny
Potrawa I

Robienie Serka Paneer  – czyli podstawa większości indyjskich dań

Potrawa II

Jak prawidłowo ugotować ryż Basmati?

Potrawa III

Paneer Korma – serek indyjski w aksamitnym orzechowo-śmietanowym sosie

Potrawa IV

Muschoorm Matar – pieczarki z groszkiem w sosie pomidorowym

Potrawa V

Aloo Gobhi – ziemniaki z kalafiorem w sosie Curry

Potrawa VI

Chapati– chlebek indyjski robiony na patelni 

Potrawa VII

Peas Pulao – ryż Basmati z groszkiem

Prowadzący

Skontaktuj się z nami

Tapinder Sharma

Tak się nazywam. Dla przyjaciół po prostu Tapi. Jestem Hindusem z pochodzenia, Polakiem z wyboru. Właścicielem sieci restauracji GANESH. Myślę, że doskonale radzę sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaję jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze. Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.

Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.

Zarezerwuj miejsce

Zapisy zamykamy za

  • 00Dni
  • 00Godz
  • 00Min
  • 00Sek

Warsztaty kulinarne "Indyjskie wariacje"

Kiedy?

Cena:

255 PLN

TapiGotuje

Kontakt

Skontaktuj się z nami

Masz pytania?

Masz do mnie pytanie?

Chcesz zorganizować wegetariańskie warsztaty kulinarne dla swoich pracowników lub większej grupy znajomych? Może po prostu chcesz dołączyć do jakiejś grupy na wspólne gotowanie? Masz propozycję współpracy? Zachęcam do kontaktu!