Warsztaty kulinarne "Król Ziemniak"

Gotuj

O warsztacie

Poznaj świat kuchni indyjskiej

W Indiach produktem bazowym większości dań są ziemniaki. Jemy je jako dodatek, jako potrawkę, ale nadziewamy też nimi paranthę czy nawet dodajemy do ryżu co w Polsce dla wszystkich jest wielkim szokiem 🙂 Ale właśnie chyba m.in tak dobrze się odnalazłem w tym kraju bo wy też uwielbiacie ziemniaki. A może pyry? No region to inne przywyczajenia. Tym razem przybywam z menu, gdzie ziemniaki czy też pyry…a może kartofle (?) będziemy przyrządzać na sto sposobów! Oczywiście po indyjsku!

Tapi Sharma

Najlepszy sposób zachowania zdrowia – nie jeść, gdy się nie chce i przestać jeść, gdy jeszcze jest chęć do jedzenia

Sadi z Szirazu

Główne atrakcje

Poznaj świat kuchni indyjskiej

Wyjątkowe doznania kulinarne

którymi zapewniam, że będziecie zarażać swoich domowników

Poznacie magię indyjskich przypraw

jak ich używać by nie przesadzić i by wspierały nasz organizm

Bliżej poznacie kulinarne Indie

czyli z jakimi modyfikacjami diety wegetariańskiej spotkacie się w Indiach?

Miło spędzicie czas

wśród kulinarnych freeq'ow i wzajemnie wymienimy się pozytywną energią

Program warsztatu

Zrób z jedzeniem więcej

Wstęp
Zapoznamy się, żeby szybko rozluźnić atmosferę, a później opowiem Wam trochę co i jak będziemy robić przez najbliższe godziny
Potrawa I

Aloo Parantha + Cucumber Raita – Indyjski chlebek z ziemniakami z jogurtowym dipem

Potrawa II

Curry Jeera Aloo – Ziemniaczane curry

Potrawa III

Aloo Bonda – Czarna soczewica w aksamitnym śmietanowym sosie Tradycyjna ziemniaczana przekąska z Mumbaju

Potrawa IV

Aloo Pakora –  street food prosto z Punjabu

Potrawa V

Aloo Chaat – Street Food prosto z ulic Delhi

Potrawa VI

Dip z kolendry i chilli

Prowadzący

Skontaktuj się z nami

Tapinder Sharma

Tak się nazywam. Dla przyjaciół po prostu Tapi. Jestem Hindusem z pochodzenia, Polakiem z wyboru. Właścicielem sieci restauracji GANESH. Myślę, że doskonale radzę sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaję jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze. Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.

Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.

Zarezerwuj miejsce

Zapisy zamykamy za

  • 00Dni
  • 00Godz
  • 00Min
  • 00Sek

Warsztaty kulinarne "Król Ziemniak"

Kiedy?

Cena:

220 PLN

TapiGotuje

Kontakt

Skontaktuj się z nami

Masz pytania?

Masz do mnie pytanie?

Chcesz zorganizować wegetariańskie warsztaty kulinarne dla swoich pracowników lub większej grupy znajomych? Może po prostu chcesz dołączyć do jakiejś grupy na wspólne gotowanie? Masz propozycję współpracy? Zachęcam do kontaktu!