O warsztacie

Poznaj świat kuchni indyjskiej

W Indiach nie jemy żeby żyć. My żyjemy, żeby jeść! Całe życie kręci się wokół jedzenia!. Śniadanie musi być obfite, lunch do pracy koniecznie szczelnie zapakowany, przekąska w biurze z przyjaciółmi. Po pracy….no właśnie po pracy droga do domu długa i kręta! Wracamy (oczywiście celowo) ulicami pełnymi zapachów street food lokalnych knajp i rodzinnych mikro- restauracyjek w których właściciel gości Cię jak swojego najlepszego przyjaciela i karmi tak samo samcznie jakby ugotowała Ci własna babcia. Wszystkie potrawy są tam robione niemal na Twoich oczach. Dopiero jak napełnimy u nich brzuchy, nagadamy się co się wydarzyło u nas przez ostatnie 24h (bo przecież wczoraj o tej samej porze też się widzieliśmy), kierujemy się do domu. No ok….jeszcze po drodze u innego przyjaciela lassi a u kolejnego samosa w dłoń na drogę. Jak wrócimy do domu – no……w domu czeka na nas kolacja od żony/ mamy/siostry/ szwagierki….czy jakiejkolwiek innej kobiety w domu (bo w Indiach mężczyźni w domach nie gotują!). I znów siadamy do stołu i jemy z radością, że aż uszy się trzęsą – conajmniej jakbyśmy cały dzień nic w ustach nie mieli 😀 Ale zaraz, zaraz…..o czym ja mówiłem?Aaaaaaa…..no tak. Na tym kursie dowiecie się co najczęsciej jemy w tych naszych małych lokalnych mikro-restauracjach

Tapi Sharma

Najlepszy sposób zachowania zdrowia – nie jeść, gdy się nie chce i przestać jeść, gdy jeszcze jest chęć do jedzenia

Sadi z Szirazu

Główne atrakcje

Poznaj świat kuchni indyjskiej

Wyjątkowe doznania kulinarne

którymi zapewniam, że będziecie zarażać swoich domowników

Poznacie magię indyjskich przypraw

jak ich używać by nie przesadzić i by wspierały nasz organizm

Bliżej poznacie kulinarne Indie

czyli z jakimi modyfikacjami diety wegetariańskiej spotkacie się w Indiach?

Miło spędzicie czas

wśród kulinarnych freeq'ow i wzajemnie wymienimy się pozytywną energią

Program warsztatu

Zrób z jedzeniem więcej

Wstęp
Zapoznamy się, żeby szybko rozluźnić atmosferę, a później opowiem Wam trochę co i jak będziemy robić przez najbliższe godziny
Potrawa I

Masala Peanuts – przekąska z orzechów, którą zawsze mozesz mieć przy sobie

Potrawa II

Veg Biryani – ryż gotowany z dużą ilością przypraw i warzyw

Potrawa III

Veg Raita – Dip jogurtowy z warzywami 

Potrawa IV

Chapati – klasyczne chlebki indyjskie

Potrawa V

Aloo Gobhi – ziemniaki z kalafiorem w sosie Curry

Prowadzący

Skontaktuj się z nami

Tapinder Sharma

Tak się nazywam. Dla przyjaciół po prostu Tapi. Jestem Hindusem z pochodzenia, Polakiem z wyboru. Właścicielem sieci restauracji GANESH. Myślę, że doskonale radzę sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaję jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze. Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.

Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.

Zarezerwuj miejsce

Zapisy zamykamy za

  • 00Dni
  • 00Godz
  • 00Min
  • 00Sek

Warsztaty kulinarne "Co jedzą indyjscy lokalsi"

Kiedy?

Cena:

270 PLN

TapiGotuje

Kontakt

Skontaktuj się z nami

Masz pytania?

Masz do mnie pytanie?

Chcesz zorganizować wegetariańskie warsztaty kulinarne dla swoich pracowników lub większej grupy znajomych? Może po prostu chcesz dołączyć do jakiejś grupy na wspólne gotowanie? Masz propozycję współpracy? Zachęcam do kontaktu!