Warsztaty kulinarne "Na Południu Indii"

Gotuj

O warsztacie

Poznaj świat kuchni indyjskiej

Indie to ogromny kraj! Często się zdarza, że mieszkaniec północy nie jest w stanie porozumieć się z mieszkańcem południa ponieważ rozmawiają dwoma różnymi językami 😀 to samo jest z kuchnią. W restauracjach indyjskich najczęściej macie do czynienia z daniami kuchni północy. Na południu kraju gdzie upały mamy niemal okrągły rok je się lżej. Dieta tam jest lżejsza pełna owoców morza (których jak wiecie nie jem), owoców i warzyw. Zapraszam Was na warsztaty dzięki którym będziecie wiedzieli jak przetrwać upalne lato!

Tapi Sharma

Najlepszy sposób zachowania zdrowia – nie jeść, gdy się nie chce i przestać jeść, gdy jeszcze jest chęć do jedzenia

Sadi z Szirazu

Główne atrakcje

Poznaj świat kuchni indyjskiej

Wyjątkowe doznania kulinarne

którymi zapewniam, że będziecie zarażać swoich domowników

Poznacie magię indyjskich przypraw

jak ich używać by nie przesadzić i by wspierały nasz organizm

Bliżej poznacie kulinarne Indie

czyli z jakimi modyfikacjami diety wegetariańskiej spotkacie się w Indiach?

Miło spędzicie czas

wśród kulinarnych freeq'ow i wzajemnie wymienimy się pozytywną energią

Program warsztatu

Zrób z jedzeniem więcej

Wstęp
Zapoznamy się, żeby szybko rozluźnić atmosferę, a później opowiem Wam trochę co i jak będziemy robić przez najbliższe godziny
Potrawa I

Rava Dosa – najpopularniejsze „naleśniki” z Indii

Potrawa II

Lemon Rice – ryż posmażany z cytryną

Potrawa III

Curd Rice – ryż z jogurtem, południowoindyjskimi przyprawami i marchewką podawane na zimno

Potrawa IV

Madras Raita – jogurt z podsmażanymi przyprawami idealny do doań z ryżu

Potrawa V

Coconut Chutney – dip z kokosa

Potrawa VI

Upma – śniadaniowa potrawka z mąki kukurydzianej 

Potrawa VII

Kheer – indyjski pudding ryżowy

Prowadzący

Skontaktuj się z nami

Tapinder Sharma

Tak się nazywam. Dla przyjaciół po prostu Tapi. Jestem Hindusem z pochodzenia, Polakiem z wyboru. Właścicielem sieci restauracji GANESH. Myślę, że doskonale radzę sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaję jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze. Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.

Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.

Zarezerwuj miejsce

Zapisy zamykamy za

  • 00Dni
  • 00Godz
  • 00Min
  • 00Sek

Warsztaty kulinarne "Południowe Indie"

Kiedy?

Cena:

230 PLN

TapiGotuje

Kontakt

Skontaktuj się z nami

Masz pytania?

Masz do mnie pytanie?

Chcesz zorganizować wegetariańskie warsztaty kulinarne dla swoich pracowników lub większej grupy znajomych? Może po prostu chcesz dołączyć do jakiejś grupy na wspólne gotowanie? Masz propozycję współpracy? Zachęcam do kontaktu!