Gobhi Parantha czyli śniadaniowy placek z farszem z kalafiora

TapiGotuje

Porcje

4

TapiGotuje

Czas przygotowania

40 min

TapiGotuje

Poziom trudności

Średnie

Udostępnij:

Udostępnij:

Tapi Sharma
Tapi Sharma
Tapi Sharma
cropped-DSC01111

Tapinder Sharma

Parantha na mojej stronie już się pojawiła. Rozumiem, że temat macie opanowany 🙂 Szkoda zatem czasu na rozpisywanie się tylko bierzmy się do działania! Jeśli chcecie sobie przypomnieć jak zrobić ciasto to odsyłam Was do tego wpisu. A poniżej macie przepis na farsz z kalafiora!

Tapi Sharma

 

Zostaw komentarz

TapiGotuje

Lista zakupów

  • 1/4 drobno starty świeży kalafior
  • 1 łyżeczka czerwonego chilli
  • 0,5 łyżeczki kurkumy
  • 0,5 łyżeczki mielonej kolendry
  • 1/4 łyżeczki Garam Masala
  • szczypta Amchur (suszone Mango)/opcjonalnie sok z cząstki limoki
  • sól wg uznania
  • garść poszatkowanej świeżej kolendry
TapiGotuje

Facebook