Skip to content
logo
  • Warsztaty
    • Warsztaty kulinarne “Różnorodne Indie” 23.10.2021 SZCZECIN
    • Warsztaty kulinarne “Wegańska podróż do Indii” 28.10.2021 WARSZAWA
    • Warsztaty kulinarne “W Indyjskiej Wege Restauracji” 29.10.2021 BYTOM
    • Warsztaty kulinarne “Indie w domu” 07.11.2021 WROCŁAW
    • Warsztaty kulinarne “Indyjski Streetfood” 08.11.2021 LUBOŃ
    • Warsztaty kulinarne “Podróż przez Indie” 19.11.2021 BIAŁYSTOK
    • Warsztaty kulinarne “Wegańska podróż do Indii” 24.11.2021 WARSZAWA
  • Aktualności
  • Przepisy
  • YouTube
  • O Mnie
  • Sklep
  • Kontakt
  • Logowanie
Menu
  • Warsztaty
    • Warsztaty kulinarne “Różnorodne Indie” 23.10.2021 SZCZECIN
    • Warsztaty kulinarne “Wegańska podróż do Indii” 28.10.2021 WARSZAWA
    • Warsztaty kulinarne “W Indyjskiej Wege Restauracji” 29.10.2021 BYTOM
    • Warsztaty kulinarne “Indie w domu” 07.11.2021 WROCŁAW
    • Warsztaty kulinarne “Indyjski Streetfood” 08.11.2021 LUBOŃ
    • Warsztaty kulinarne “Podróż przez Indie” 19.11.2021 BIAŁYSTOK
    • Warsztaty kulinarne “Wegańska podróż do Indii” 24.11.2021 WARSZAWA
  • Aktualności
  • Przepisy
  • YouTube
  • O Mnie
  • Sklep
  • Kontakt
  • Logowanie
Facebook Instagram
logo
  • Warsztaty
    • Warsztaty kulinarne “Różnorodne Indie” 23.10.2021 SZCZECIN
    • Warsztaty kulinarne “Wegańska podróż do Indii” 28.10.2021 WARSZAWA
    • Warsztaty kulinarne “W Indyjskiej Wege Restauracji” 29.10.2021 BYTOM
    • Warsztaty kulinarne “Indie w domu” 07.11.2021 WROCŁAW
    • Warsztaty kulinarne “Indyjski Streetfood” 08.11.2021 LUBOŃ
    • Warsztaty kulinarne “Podróż przez Indie” 19.11.2021 BIAŁYSTOK
    • Warsztaty kulinarne “Wegańska podróż do Indii” 24.11.2021 WARSZAWA
  • Aktualności
  • Przepisy
  • YouTube
  • O Mnie
  • Sklep
  • Kontakt
  • Logowanie
Menu
  • Warsztaty
    • Warsztaty kulinarne “Różnorodne Indie” 23.10.2021 SZCZECIN
    • Warsztaty kulinarne “Wegańska podróż do Indii” 28.10.2021 WARSZAWA
    • Warsztaty kulinarne “W Indyjskiej Wege Restauracji” 29.10.2021 BYTOM
    • Warsztaty kulinarne “Indie w domu” 07.11.2021 WROCŁAW
    • Warsztaty kulinarne “Indyjski Streetfood” 08.11.2021 LUBOŃ
    • Warsztaty kulinarne “Podróż przez Indie” 19.11.2021 BIAŁYSTOK
    • Warsztaty kulinarne “Wegańska podróż do Indii” 24.11.2021 WARSZAWA
  • Aktualności
  • Przepisy
  • YouTube
  • O Mnie
  • Sklep
  • Kontakt
  • Logowanie
Facebook Instagram

Peas Pulao czyli ryż Basmati podsmażany z zielonym groszkiem

  • 6 sierpnia, 2018
  • Dania: Dania główne
5ikona

Porcje

4

zegar (1)

Czas przygotowania

20min

poziomtrudnosci (1)

Poziom trudności

Udostępnij:

Share on facebook
Share on twitter

Udostępnij:

Share on facebook
Share on twitter
Peas Pulao
fg1 (1)

Facebook

cropped-DSC01111

Tapinder Sharma

W Indiach swoje główne dania dopełniamy albo chlebkami/paranthami w różnej postaci albo ryżem Basmati.
To właśnie na nim się skupimy w tym przepisie. Ten rodzaj ryżu charakteryzuje się swoją lekkością i niezwykłą sypkością. Zauważyłem, że w Polsce ryż jaki kupujecie to najczęściej ten w torebkach. Bo szybko. Bo Wygodnie. Ale czy na pewno? Każdy z moich kursantów jest niezwykle zaskoczony, że przygotowywanie ryżu, który nie jest uwięziony w torebkach wcale nie trwa dłużej. Pewne zabiegi, które wykonujemy podczas jego gotowania dodatkowo powodują, że jest sypki, lekki i rozpływa się w ustach! Mmm pyszności!  Dlatego zachęcam do sprawdzenia, kiedy możemy się spotkać w Twoim mieście na warsztatach i nauczę Ciebie jak go przygotować prawidłowo. Z pewnością w przyszłości zaprocentuje ta wiedza w Twojej kuchni
No ale do rzeczy. Jeśli macie już ugotowany ryż to teraz warto go urozmaicić! Jesteście gotowi by zrobić Peas Pulao?
Danie w zależności od używanego przez Was tłuszczu, może mieć odsłonę wegańską!

 

Co będziesz potrzebować do przygotowania Peas Pulao?
  • 1/4 łyżeczki kurkumy
  • 50g zielonego groszku (mrożonego. NIE Z PUSZKI!)
  • 100g ugotowanego ryżu
  • sól

Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz.
  2. Dodajemy kurkumę i groszek. Mieszamy szybko – szybko i dodajemy ryż i sól.
  3. Podsmażam tak długo, aż kurkuma połączy się ze składnikami. Wyłączamy gaz i dodajemy świeżą kolendręPeas Pulao

Daj mi koniecznie znać jak już je zrobisz – a najlepiej jak mnie oznaczysz na swoich social mediach @tapigotuje na FB lub IG, żebym zobaczył jak Ci to danie wyszło!

Zostaw komentarz

zakupy

Lista zakupów

Listę zakupów znajdziesz w przepisie.

 
ik (1)

Ostatnie przepisy

warzywne subji

MIX VEGETABLE HANDI czyli Indyjskie Subji z sezonowych warzyw

Zobacz >
letnie warzywa

Letnie warzywa w indyjskim kremowym sosie z orzechami

Zobacz >
Kuchnia Indyjska

Batata Mint Curry czyli bataty w miętowym sosie Curry

Zobacz >

Baingan Pulao czyli bakłażan podsmażany z ryżem

Zobacz >

Strony

  • Warsztaty
    • Warsztaty kulinarne “Różnorodne Indie” 23.10.2021 SZCZECIN
    • Warsztaty kulinarne “Wegańska podróż do Indii” 28.10.2021 WARSZAWA
    • Warsztaty kulinarne “W Indyjskiej Wege Restauracji” 29.10.2021 BYTOM
    • Warsztaty kulinarne “Indie w domu” 07.11.2021 WROCŁAW
    • Warsztaty kulinarne “Indyjski Streetfood” 08.11.2021 LUBOŃ
    • Warsztaty kulinarne “Podróż przez Indie” 19.11.2021 BIAŁYSTOK
    • Warsztaty kulinarne “Wegańska podróż do Indii” 24.11.2021 WARSZAWA
  • Aktualności
  • Przepisy
  • YouTube
  • O Mnie
  • Sklep
  • Kontakt
  • Logowanie
Menu
  • Warsztaty
    • Warsztaty kulinarne “Różnorodne Indie” 23.10.2021 SZCZECIN
    • Warsztaty kulinarne “Wegańska podróż do Indii” 28.10.2021 WARSZAWA
    • Warsztaty kulinarne “W Indyjskiej Wege Restauracji” 29.10.2021 BYTOM
    • Warsztaty kulinarne “Indie w domu” 07.11.2021 WROCŁAW
    • Warsztaty kulinarne “Indyjski Streetfood” 08.11.2021 LUBOŃ
    • Warsztaty kulinarne “Podróż przez Indie” 19.11.2021 BIAŁYSTOK
    • Warsztaty kulinarne “Wegańska podróż do Indii” 24.11.2021 WARSZAWA
  • Aktualności
  • Przepisy
  • YouTube
  • O Mnie
  • Sklep
  • Kontakt
  • Logowanie
  • Warsztaty
    • Warsztaty kulinarne “Różnorodne Indie” 23.10.2021 SZCZECIN
    • Warsztaty kulinarne “Wegańska podróż do Indii” 28.10.2021 WARSZAWA
    • Warsztaty kulinarne “W Indyjskiej Wege Restauracji” 29.10.2021 BYTOM
    • Warsztaty kulinarne “Indie w domu” 07.11.2021 WROCŁAW
    • Warsztaty kulinarne “Indyjski Streetfood” 08.11.2021 LUBOŃ
    • Warsztaty kulinarne “Podróż przez Indie” 19.11.2021 BIAŁYSTOK
    • Warsztaty kulinarne “Wegańska podróż do Indii” 24.11.2021 WARSZAWA
  • Aktualności
  • Przepisy
  • YouTube
  • O Mnie
  • Sklep
  • Kontakt
  • Logowanie
Menu
  • Warsztaty
    • Warsztaty kulinarne “Różnorodne Indie” 23.10.2021 SZCZECIN
    • Warsztaty kulinarne “Wegańska podróż do Indii” 28.10.2021 WARSZAWA
    • Warsztaty kulinarne “W Indyjskiej Wege Restauracji” 29.10.2021 BYTOM
    • Warsztaty kulinarne “Indie w domu” 07.11.2021 WROCŁAW
    • Warsztaty kulinarne “Indyjski Streetfood” 08.11.2021 LUBOŃ
    • Warsztaty kulinarne “Podróż przez Indie” 19.11.2021 BIAŁYSTOK
    • Warsztaty kulinarne “Wegańska podróż do Indii” 24.11.2021 WARSZAWA
  • Aktualności
  • Przepisy
  • YouTube
  • O Mnie
  • Sklep
  • Kontakt
  • Logowanie

© Copyright 2018 All rights reserved

Kontakt

  • biuro@tapigotuje.pl
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
Strona używa cookies (ciasteczek), za pomocą których zbieramy informacje mogące stanowić dane osobowe. Informacje zbierane za pomocą cookies wykorzystujemy w celach analitycznych i marketingowych. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianach ustawień klikając tutaj. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie Cookiem zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki ROZUMIEM
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT
ebook

Zapisz się na newsletter

i pobierz przepis na Aloo Chana Curry z Indyjskiego E-booka KRYZYSOWEGO

Wpisz swój adres e-mail, a wyślę na niego przepis:

Wiem, że wszystkie informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych mogę znaleźć tutaj