Szkolenie w barze wegetariańskim „Złoty Osioł” w Katowicach

Udostępnij:

Tapi Gotuje
TapiGotuje

O mnie

Tapinder Sharmaa

Tak się nazywam. Dla przyjaciół po prostu Tapi. Jestem Hindusem z pochodzenia, Polakiem z wyboru. Właścicielem sieci restauracji GANESH. Myślę, że doskonale radzę sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaję jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze. 
Zobacz więcej

cropped-DSC01111

Tapinder Sharma

Odkąd zacząłem dzielić się swoją pasją i wiedzą na temat mojej rodzimej kuchni – coraz więcej ciekawych projektów puka do moich drzwi. Na każdy reaguję bardzo entuzjastycznie bo dzięki nim mogę Was bliżej poznać i dowiedzieć się z czym macie największe problemy przy gotowaniu indyjskich potraw. Jak dotąd, zauważyłem, że najwięcej kłopotów sprawiają Wam przyprawy. Nie dziwię się bo u nas naprawdę ich jest dużo i nie są one wykorzystywane w kuchni europejskiej. Ale w gruncie rzeczy nie są one tak skomplikowane jakby się wydawało. Zaraz, zaraz. Jak wy to mówicie? Nie taki diabeł straszny? 😀

Tapi Gotuje

Tapi Gotuje

Z podobnym problemem zmagały się dziewczyny z kuchni baru wegetariańskiego „Złoty Osioł” w Katowicach. Właścicielka lokalu – Mariola – skontaktowała się, ze mną by im pomóc w stworzeniu kilku indyjskich wegetariańskich potraw. Kochani. Kto był w Katowicach – ten na pewno wie co to za lokal i w nim jadł. Ten kto nie był – musi koniecznie to nadrobić! Jedźcie do Katowic choćby tylko po to by zjeść w tym cudownym miejscu! Wszystkie dziewczyny na kuchni dają z siebie 100% a w daniach nie znajdziecie nic sztucznego. Wszystko prawdziwe, naturalne i z sercem. Tapi Sharma

Tapi Sharma

Spędziłem z nimi 2 dni podczas których królowe kuchni „Osła” uczyły się jak dobierać przyprawy do moich potraw i w jakich proporcjach. Prób gotowania z ich strony było tyle, póki smak nie dorównywał moim pokazowym daniom. Czyli maksymalnie 2! Zdolne bestie! Jestem z nich bardzo dumny, że tak szybko opanowały przekazane im tajniki i  że będą mogły tą wiedzę wykorzystywać także przy innych eksperymentach hinduskiej kuchni.

Tapi Sharma

Zapraszam Was wszystkich do baru „Złoty Osioł” w którym możecie skosztować wegetariańskich dań z całego świata jak również hinduskich- mojego autorstwa!

Tapi Sharma

Jeśli tam będziecie to koniecznie dajcie znać i oznaczajcie mnie na swoich zdjęciach i relacjach (@tapigotuje), żebym wiedział jak Wam te dania smakują! Jestem bardzo ciekawy Waszych opinii!!!

 

Zostaw komentarz