Warsztaty kulinarne "W Indyjskim Domu"

Gotuj

O warsztacie

Poznaj świat kuchni indyjskiej

Zapraszam do wzięcia udziału w zajęciach na których będziemy gotować dania najbliższe memu sercu. Będą to potrawy, które przygotowywane są w każdym indyjskim domu. Także moim. Na tych potrawach się wychowałem i jak je dziś przygotowuję to zawsze wracam pamięcią do mojego dzieciństwa, kiedy mama je gotowała  dla mnie i moich braci. Jestem pewien, że jak zrobicie je ze mną na warsztacie to na pewno dania szybko pojawią się na stołach w Waszych domach! 

Tapi Sharma

Najlepszy sposób zachowania zdrowia – nie jeść, gdy się nie chce i przestać jeść, gdy jeszcze jest chęć do jedzenia

Sadi z Szirazu

Główne atrakcje

Poznaj świat kuchni indyjskiej

Wyjątkowe doznania kulinarne

którymi zapewniam, że będziecie zarażać swoich domowników

Poznacie magię indyjskich przypraw

jak ich używać by nie przesadzić i by wspierały nasz organizm

Bliżej poznacie kulinarne Indie

czyli czemu w Indiach nie jemy wieprzowiny i o co chodzi z tymi krowami?

Miło spędzicie czas

wśród kulinarnych freeq'ow i wzajemnie wymienimy się pozytywną energią

Program warsztatu

Zrób z jedzeniem więcej

Wstęp
Zapoznamy się, żeby szybko rozluźnić atmosferę, a później opowiem Wam trochę co i jak będziemy robić przez najbliższe godziny
Potrawa I
Omlet Indyjski – Co jak co ale nigdzie na świecie się nie dostanie tak świetnie doprawionego omleta jak w Indiach! To właśnie przygotowanie tej potrawy zmieniło diametralnie losy głównego bohatera filmu „Podróż na sto stóp”
Potrawa II
Bread Pakora -smażony chleb tostowy z ziemniaczanym farszem- pomyślicie – szaleństwo! ale wiem jak wielu moich kursantów właśnie ten przepis najczęściej powtarza w domu!
Potrawa III
Dhania Chutney – dip ze świeżej kolendry – bo Indie bez kolendry to jak Polska bez pietruszki!
Potrawa IV
Wspólne gotowanie ryżu Basmati – oj tak…..po moim kursie już nigdy nie przyjdzie Wam do głowy gotować ryż w torebkach 😉
Potrawa V
Jeera Rice – ryż podsmażany z kuminem
Potrawa VI
Punjabi Chole – cieciorka w sosie cebulowo-pomidorowym – czyli danie, które co piątek gotowała nam mama. Po dziś dzień trzęsą mi się uszy jak czuję zapach tej potrawy
Potrawa VII
Dal Tadka – potrawka z żółtej soczewicy – danie które my hindusi jemy niemal codziennie i nie jest się w stanie nam znudzić
Potrawa VIII
Mango Lassi – no nie wypuszczę Was przecież bez przygotowania najpopularniejszego napoju w Indiach 😉

Prowadzący

Skontaktuj się z nami

Tapinder Sharma

Tak się nazywam. Dla przyjaciół po prostu Tapi. Jestem Hindusem z pochodzenia, Polakiem z wyboru. Właścicielem sieci restauracji GANESH. Myślę, że doskonale radzę sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaję jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze. Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.

Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.

Zarezerwuj miejsce

Zapisy zamykamy za

  • 00Dni
  • 00Godz
  • 00Min
  • 00Sek

Warsztaty kulinarne "W Indyjskim Domu"

Kiedy?

Cena:

270 PLN

TapiGotuje

Kontakt

Skontaktuj się z nami

Masz pytania?

Masz do mnie pytanie?

Chcesz zorganizować wegetariańskie warsztaty kulinarne dla swoich pracowników lub większej grupy znajomych? Może po prostu chcesz dołączyć do jakiejś grupy na wspólne gotowanie? Masz propozycję współpracy? Zachęcam do kontaktu!