O warsztacie

Poznaj świat kuchni indyjskiej

Na moich warsztatach coraz częściej pojawiają się osoby będące na diecie wegańskiej. Stosują oni tą dietę z różnych względów. Najczęściej pojawiającą się przyczyną jest ideologia jak również szeroki zakres nietolerancji pokarmowych. Często menu na warsztatach możemy modyfikować i zamiast klarowanego masła możemy zastosować olej. Ale  przykro mi jest kiedy robimy indyjski ser Paneer lub indyjski omlet i nie mogę zaproponować w tym czasie żadnego zamiennika. Dlatego specjalnie dla Was moi drodzy stworzyłem menu wegańskie, które w niczym nie ustępuje moim pozostałym kursom! Jak zawsze jest aromatycznie, pysznie i przede wszystkim sycąco!

Tapi Sharma

Najlepszy sposób zachowania zdrowia – nie jeść, gdy się nie chce i przestać jeść, gdy jeszcze jest chęć do jedzenia

Sadi z Szirazu

Główne atrakcje

Poznaj świat kuchni indyjskiej

Wyjątkowe doznania kulinarne

którymi zapewniam, że będziecie zarażać swoich domowników

Poznacie magię indyjskich przypraw

jak ich używać by nie przesadzić i by wspierały nasz organizm

Bliżej poznacie kulinarne Indie

czyli z jakimi modyfikacjami diety wegetariańskiej spotkacie się w Indiach?

Miło spędzicie czas

wśród kulinarnych freeq'ow i wzajemnie wymienimy się pozytywną energią

Program warsztatu

Zrób z jedzeniem więcej

Wstęp
Zapoznamy się, żeby szybko rozluźnić atmosferę, a później opowiem Wam trochę co i jak będziemy robić przez najbliższe godziny
Potrawa I

Cukinia na słodko – tak tak. Dobrze widzicie 🙂 Nie dość, że zaczynamy od deseru to jeszcze z cukinii. Poznacie tu ciekawe indyjskie sztuczki, które będziecie mogli przemycić przy zastosowaniu innych składników u siebie w domu.

Potrawa II

Vegetable Tikki – warzywne burgery. Niby banał, ale jednak po indyjsku.

Potrawa III

Mango Cashew Pulao – ryż z mango, który jest niby na słodko ale świetnie komponuje się z wytrawnymi dodatkami

Potrawa IV

Bakłażan w sosie orzechowym – matko jak ja uwielbiam to danie!!!

Potrawa V

Indian Vegan Bowl – pełnowartościowe danie składające się z cieciorki, ryżu i ogórka (lub botwinki w zależności od sezonu)

Prowadzący

Skontaktuj się z nami

Tapinder Sharma

Tak się nazywam. Dla przyjaciół po prostu Tapi. Jestem Hindusem z pochodzenia, Polakiem z wyboru. Właścicielem sieci restauracji GANESH. Myślę, że doskonale radzę sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaję jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze. Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.

Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.

Zarezerwuj miejsce

Zapisy zamykamy za

  • 00Dni
  • 00Godz
  • 00Min
  • 00Sek

Warsztaty kulinarne "Kuchnia Wegańska"

Kiedy?

Cena:

270 PLN

TapiGotuje

Kontakt

Skontaktuj się z nami

Masz pytania?

Masz do mnie pytanie?

Chcesz zorganizować wegetariańskie warsztaty kulinarne dla swoich pracowników lub większej grupy znajomych? Może po prostu chcesz dołączyć do jakiejś grupy na wspólne gotowanie? Masz propozycję współpracy? Zachęcam do kontaktu!