Warsztaty kulinarne "Co jedzą indyjscy lokalsi?"
Gotuj Smaczniej Szybciej Zdrowiej
- TERMIN: 08.09.2020
- WARSZAWA -Skład Bananów
O warsztacie
Poznaj świat kuchni indyjskiej
W Indiach na każdym kroku możesz spróbować wiele różnych potraw. Kuchnia domowa, kuchnia regionalna, wszechobecny streetfood. Czym innym jest jedzenie w indyjskiej restauracji a czym innym na indyjskiej ulicy. Są też takie miejsca, gdzie faktycznie jadają tylko lokalsi i turystów się tam raczej nie spotyka! Część z tych dań chcę Wam zaprezentować na tych warsztatach i pokazać co- my hindusi- faktycznie jemy w Indiach.
Najlepszy sposób zachowania zdrowia – nie jeść, gdy się nie chce i przestać jeść, gdy jeszcze jest chęć do jedzenia
Główne atrakcje
Poznaj świat kuchni indyjskiej
Wyjątkowe doznania kulinarne
którymi zapewniam, że będziecie zarażać swoich domowników
Poznacie magię indyjskich przypraw
jak ich używać by nie przesadzić i by wspierały nasz organizm
Bliżej poznacie kulinarne Indie
czyli czemu w Indiach nie jemy wieprzowiny i o co chodzi z tymi krowami?
Miło spędzicie czas
wśród kulinarnych freeq'ow i wzajemnie wymienimy się pozytywną energią
Program warsztatu
Zrób z jedzeniem więcej
Wstęp
Zapoznamy się, żeby szybko rozluźnić atmosferę, a później opowiem Wam trochę co i jak będziemy robić przez najbliższe godziny
Wstęp
Potrawa I
Masala Penuts – przekąska na start z orzechów; czyli coś na mały głód
Potrawa I
Potrawa II
Veg Biryani – ryż bogato i warstwowo doprawiony warzywami i przyprawami zapiekany w piecu
Potrawa II
Potrawa III
Veg Raita – jogurtowa sałatka z warzywami
Potrawa III
Potrawa IV
Chapati – słynny indyjski placek śniadaniowy (ale i uzupełniający dania obiadowe)
Potrawa IV
Potrawa V
Aloo Gobhi – potrawka z ziemniaków i kalafiora
Potrawa V
Prowadzący
Skontaktuj się z nami
Tapider Sharma
Tak się nazywam. Dla przyjaciół po prostu Tapi. Jestem Hindusem z pochodzenia, Polakiem z wyboru. Właścicielem sieci restauracji GANESH. Myślę, że doskonale radzę sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaję jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze. Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.
Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.Obecnie jestem jednym z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej i prowadzę kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.
Zarezerwuj miejsce
Zapisy zamykamy za
- 00Dni
- 00Godz
- 00Min
- 00Sek
Warsztaty kulinarne "Co jedzą indyjscy lokalsi?"
Kiedy?
- DATA: 08.09.2020
- WARSZAWA - Skład Bananów
- 18:30
Cena:
270 PLN
Kontakt
Skontaktuj się z nami
Masz pytania?
Masz do mnie pytanie?
Chcesz zorganizować wegetariańskie warsztaty kulinarne dla swoich pracowników lub większej grupy znajomych? Może po prostu chcesz dołączyć do jakiejś grupy na wspólne gotowanie? Masz propozycję współpracy? Zachęcam do kontaktu!